lördag 25 februari 2012

Moffar choklad


Så där ja... igår behövde jag inte ta till min egen inbyggda bödel, den uppgiften fixade min handledare HELT SJÄLV! Allt som hon bett mig göra och ändra tills igår hade jag gjort... DET skulle ändras tillbaka eller göras om till den milda grad att ALLT jag gjort i veckan är ogjort. 
Hon hade (troligen) glömt vad hon sagt senast och DET gör ont i mig... då det inte nog med att jag har en egenmäktigt kritisk sida och en inbyggd bödel, och igår när MJ och jag åkte hem flyttade det även in en osäker liten flicka i mitt innersta. En liten osäker rackare som inte tror att hon klarar av något.
Att handleda innebar... läs långsamt... H A N D L E D A... inte att stjälpa och mästra, utan just vad det står... Vi läser en gång till           H   A   N   D   L   E   D   A - tag någon i hand och led. Just nu sitter jag här och vet inte hur jag ska rodda runt alla "fel". Dessa fel som var rätt för några veckor sedan. Äsch... jag moffar lite choklad å surar ett litet tag, så får vi se vad som kommer ur mig. Denna uppsats är MIN show, mitt mästerverk och MIN historia... den ska jag bertätta på MITT vis och med givna ramar... Håller mig till "APAN".

 


 

Idag har vi haft två säkra vårtecken... Tvätten har hängt OCH torkat ute. *Danser marengo framför tangentbordet* OCH....





... båtmotorn har kommit hem från service, och står nu i hallen?!?!? äm... i väntan på att isen ska gå upp...



Så där... Nu har jag tryckt i mig MASSOR av choklad och blev vare sig klokare eller snällare, MEN mjukare i kanterna blev jag nog. Känner redan hur volangerna fick sällskap av en liten "bollfrans" också.
Ska se om det finns något att rädda av det jag skrivit i veckan. *Suckar djupt* MEN, min handledare tyckte i alla fall att C-uppsatsen jag skrev för 17 år sedan är HIMLA SKITBRA... alltid något.

Må gott...

4 kommentarer:

  1. Jag har faktiskt funderat en hel del på vad en handledares uppgift är… och jag vet fortfarande inte! En sak har jag i alla fall förstått och det är att de har väldigt gott om vår tid, de behöver inte komma ihåg vad de säger och de behöver inte göra rätt!!!
    Jag tror "många" handledare har genomgått samma kurs, "hur man knäcker sina studenter genom att stjäla deras kreativitet och inspiration och sedan ersätter den med misströstan och tårar"... banne mig, det tror jag!!!

    Låt dig inte knäckas gumman, du har klarat det förr och kommer att göra det denna gång med!!! ♥

    Kram och kärlek till dig!!!

    SvaraRadera
  2. Tack Du fantasktiska.

    Satte mig igår och började "bena" i vad som sagt och vad jag antecknat... Är igång igen... men det bär emot.

    *KRAMAR om´na jättemycket*

    SvaraRadera
  3. Hej och tack för kommentaren på min blogg. Roligt att du brukar kika in och gillar bilderna.

    Det där med bildstölder på internet är en svår grej. Hur pass mycket man ska "förstöra" sina egna bilder för att slippa få dem stulna. Jag använder aldrig Original, det skulle inte fungera heller för då fyller man kontot på Blogger snabbt! :)
    Jag krymper bilderna till 72 i upplösning och storleksförändrar dem till endast 640 pix i bredd. använder komprimeringen save for web efter det. Det går då inte att göra bilden större för då kommer pixlarna att synas.
    Man kan Aldrig göra om en webbsparad 72 ppi bild med Fast Storlek tillbaka till ett original igen, det är en omöjlighet.

    Det som har hänt är att bilden används på nätet och på skärm fungerar den, så länge nån inte försöker förstora den.

    Det är en svår balansgång för samtidigt vill jag att bilerna ska se bra ut, det är ofta så folk upptäcker mig som fotograf, och då är det ju tvunget att bilderna är så bra som möjligt. Jag har hittat en lösning (?) på detta genom att lägga copyrightmärkning tvärs över bilden. Får se om det avskräcker.
    Det blir lite pyssel för den som ska sitta och klona bort det hehe, speciellt som alla bilderna är lågupplösta.

    Ha en fin söndag!
    //Boije

    SvaraRadera
  4. *Skattar* Även Du Boije... en fantastisk söndag.

    SvaraRadera

Kul att Du har lust att skriva några ord...