tisdag 3 april 2012

När chokladen är slut


Igår fick jag ett telefonsamtal som varade nästan en timme... Ett sådant där samtal som gjorde att tiden försvann och det var många allvarigt ämnen som dök upp och många härliga skratt som levererades från båda håll... Vi håller både med att skriva uppsatser M i pedagogik och jag i specialpedagogik. Det pratades husrenovering, böcker, olika sätt att skriva, olika universitet och framför allt... HUR gör man för att hålla humöret uppe när man ska vara KREATIV i sitt skrivande, när man ska tolka statistik eller kvalitativa djupintervjuer... Båda var enigt överens om att CHOKLAD är en himla god och bra faktor för humöret. Det finns dock EN liiiiiiiiiiten ynka pynka negativ faktor ... MAN BLIR MJUK I KANTERNA och det skumpar när man går fort.

Igår tryckte jag i mig 100 gram av detta "uppåttjack" och detta gjordes på mindre än två minuter... Gäller att vara snabb för att få ett riktigt sockerrus. Jag berättade för M (som har den fina bloggen Bagateller och livsnödvändigheter) som var den jag pratade med i telefonen, att anledningen till att det endast var 100 gram jag tryckte, var den att de övriga 100 klämde jag dagen innan.
Vi var enigt överens om att NÄR chokladen tar slut, för det gör den, är det helt ok att gå över på blockchokladen. Här lade jag till att, innan stadiet med blockchoklad har jag varit inne i "Cacao-socker-vispgrädde-röra-äta-stadiet". Ni vet sådant som man gjorde (och som min pappa fortfarande gör) när man var barn och slog varm mjölk över för att få varm choklad att dricka.

Jag har lovat mig själv att när uppsatsen är klar... ska jag ha godisförbud tills "skumpet" är borta.



 
Just nu sitter jag ensam hemma. Ledig från jobbet denna vecka och ska skriva uppsats... T är på jobbet och sonen, som i min sinnesvärld fortfarande bor hemma - ÄVEN OM HAN FLYTTAT TILL EGEN LÄGENHET - också är på jobbet. Alla fyrbenta sover. Snyggingen i sin bädd i hallen, TantSimone i köksfönstret och TantKarin i en korg nedaför mina fötter. Två snarkar och den tredje snusar.



Nu, go´vänner är det dags för mig att börja analysera intervjuer.

Må gott


7 kommentarer:

  1. "LER" fortfarande... choklad och goa människor, vad livet vore fattigt utan detta! ♥ Tack du fantastiska människa för ett härligt och uppiggande samtal igår!!! :)

    Solsken idag... då kanske skrivandet kan varvas med lite "solande"! :) Jag hoppas att du får en trivsam författardag och att du hinner njuta lite av det vackra vädret!!!

    Bamsekram♥ till dig!

    SvaraRadera
  2. Detsamma önskar jag Dig.
    Var ute och hängde tvätte på morgonen och även om skolen skiner är det HIMLA kallt... äm om man står i pyamas och morgonrock utan strupor i skorna.

    *KRAMAR om*

    SvaraRadera
  3. god uppsatslust med analysering! :)

    SvaraRadera
  4. Tack doktorn.
    och trevlig resa... flyg sakta och lågt.

    *KRAMAR om`na*

    SvaraRadera
  5. Choklad ja. Choklad är livsnödvändigt. Alltid.

    SvaraRadera
  6. Man skulle ju kunna tro att ni har gått och blivit väldigt seriösa med tiden, fast det har ni nog faktiskt gjort också...:-) Själv minnas jag er från en svunnen tid, snart har 30 år gått sen vi sågs för första gången. Vart tog dom åren vägen? Jag beundrar dig och M, själv är jag inget ämne för akademiska studier;-)
    Ha det gott och njut av våren som kommer! Kram Anna-Karin

    SvaraRadera
  7. Fru Sederblad...
    Jamen JISSES... Det är ju hur gott som helst och helt klart en livsnödvändighet.

    *KRAMAR om´na*

    Anna-Karin...
    HIMLARS vad roligt att Du är här och skriver. Välkommen *LER*
    30 år sedan... näe... DET kan jag inte tro. Sa till M att jag fyller ALLTID 23 och det vidhåller jag. *LER*
    Å det där med seriös... *funderar* kanske på ett plan... men totalt oseriös på annat.
    Må fantastiskt.

    *KRAMAR om*

    SvaraRadera

Kul att Du har lust att skriva några ord...