fredag 15 juni 2012

En galen vecka


En HEEEEELT galen vecka... Hjulen snurrar som tokar och JAG HINNER INTE MED.
I tisdags var jag på opponering... Det gick jättebra. Fick beröm för en bra opponering och mitt eget arbete har INGEN rest, men några korrektur som är plättlätta att fixa. Har dock inte gjort "efterbörden" än, då jag inte hämtat mig från "uppsatsförlossningen". Det måste vara klart och inskickat SENAST tisdag nästa vecka, så jag får väl ta tag i "efterbörden" i morgon.
Nu fortsätter galenheterna... I onsdags, var jag på intervju för ett kort vikariat som specialpedagog på en annan skola än den jag är anställd vid. JISSES... jag gick upp med min C-uppsats i specialpedagogik dagen innan och nu åkte jag på intervju. GALET!
Igår torsdag... ringde rektorn från den skolan och berättade att jag FÅTT VICKET... *hoppar, jublar och dansar* Så himlar ROOOOOOOOOOOOOLIGT.










Idag... go´vänner... börjar MIN SOMMARLEDIGHET från jobbet. Himlars vad jag ska njuta för idag är det inte bara FÖRSTA DAGEN på läraryrkets lyx, det är fint väder också.

För att förtydliga det där med sommarlov och lyx för lärare som är "så mycket lediga"... Som lärare (idag) har Du arbetsplatsförlagd tid med 35 timmar i veckan. Det innebär att man ska vara på sin arbetsplats den tiden. Sedan har man vad som kallas förtroendetid med 10 timmar i veckan. Under den tiden ska man till exempel prata med föräldrar (ofta kvällstid i telefonen), läsa in sig på olika material, rätta skrivningar och planera lektioner. Det innebär att som lärara har man 45 timmar (minst) arbetstid i veckan. Vi har betalt för 40 timmar i veckan. Det innebär att de övriga 5 timmarna, läggs i en pott som blir den ledigheten vi har under sommaren och på sportlov. När eleverna har höstlova har lärarna inte ledigt mer än två dagar.
Med andra ord... Nu tar jag ut semester OCH kompledigt. *hoppar och jublar*

Må gott

DET GÖR JAG:

4 kommentarer:

  1. den där T...
    tycker där värd en längre ledighet MED betalning!

    SvaraRadera
  2. Tjohooo och grattis! Det gjorde du bra! Hoppas du är stolt över dig själv, för det har du all rätt att vara.

    Och förresten... vem har sagt att det är lätt att föda barn ;-)?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack å jättetack... Jag är stolt och trött.

      Å det där med att föda barn är ingen promenad i parken. Vad jag missade för 22 år sedan var att man först ska krysta ut 3330 gr pojke för att sedan FÖDA IGEN... efterbörden hade de glömt att berätta om och jag hade MISSAT läsa om det.

      Nu är det på samma vis... efterbörden. Förra gången jag skrev c-uppsats, hade jag ingen efterbörd. Den var så bra att INGEN korrektur behövdes, men si så lätt gled jag inte denna gång. Lite korrektur som känns som förlossningens efterbörd. DEN ska jag ta tag med idag.

      *KRAM*

      Radera

Kul att Du har lust att skriva några ord...