lördag 23 juni 2012

Ett lugnt firande...


Med risk för att verka tråkiga så har T och jag för andra året i rad "dissat" midsommarfirande med vänner. Vi har dragit oss undan till vårt eget Paradis och lyssnat på Evert Taubes "Sjösala vals" och njutit av sill och färskpotatis. Det har inte ens varit någon "egeninlagd" sill av någon sort utan helt vanliga konserver. Själv gillar jag INTE senapssill utan föredrar den där sillen i små fina bitar (smörgåsinläggning) med MASSOR av gräddfil och smörindränkta små färska potatisar. T, däremot ÄLSKAR senapssillen och skulle kunna klämma hela burken.









Vi har mellan sillen och jorgubbarna mätt in listen som ska sitta över kaklet i köksdelen. Snyggingen har vandrat mellan bädden, vattnet och trappen.

 









Vi bestämde oss för att inte sova i Paradiset denna midsommar då det under natten skulle komma in regn och svalare väder...
Så här sitter jag nu... i stan... med regntunga skyar över mitt huvud och längtar till Paradiset.

Må gott... DET gör jag.

6 kommentarer:

  1. Hallå snygging!

    Vansinnigt skön midsommar med ridtur, mustacherna är lockade och mycket nöjd att även äldsta dottern följde med på turen. I gengälld fick jag fixa midsommar lunch innan den sköna skulle jobba kl.15. Inget känns som någon svårighet nu när jag har skickat den förbenade....uppsatesen för publicering. I ren fest yra slukade jag en HEL flaska rose vin (Lord Sinclair) som jag fått av kära kollegor, lutade mig tillbaka i soffan och bara pustade. F så skönt. Mycket motvilligt följde jag med långe mannen till en angränsande by där jag på nåder kunde tänka mig lite efterrätt skippade dansen vill hem till min skönlitterära bok! Helt okontaktbar har jag slukat Lisa Marklunds "Du gamla du fria" på 6 timmar i sällskap av tre katter som tyckte att dennna ide var toppen och en mopps som gärna vill bita på bokryggen mellan varven. När jag sedan skall stiga ur sängen har jag ryggskott! Är detta möjligt? Har jag legat så lite det sista 8 mån? Måste träna på att ligga mer. Å du, barnbarnen får vänta lite om jag skall hinna träna på ligg. Kram M

    SvaraRadera
    Svar
    1. *ASG* Himlars vad Du hunnit med.
      Jag hör av mig, här ännu inte publicerat mästerverket och behöver nog guidning i den aktiviteten.

      Vad gäller barnbarn... så är det inte Du som ska träna på att ligga. Det där har Du fått om bakfoten. Det är döttrarna som ska leverera barnbarnen till mormodern.

      *KRAMAR om`na*

      Radera
  2. Håller med Dig, gaffelbitarna är godast.

    SvaraRadera
  3. jag dissade också midsommar för andra året i rad :)

    SvaraRadera

Kul att Du har lust att skriva några ord...