lördag 7 juli 2012

2:a i trä- och metallslöjd


Första dagen på SEMSETERN *hoppar och jublar* och vad gör man när molnen är så låga att de släpar i gräset och luftfuktigheten är så hög att de känns som om jag knallar runt i en plastpåse full i vatten... JO... först bjuder vi in mina föräldrar på FRUKOST, modell helgfrukost med massor av gott. Vi löser melodikrysset och funderar på varför den lokala tidningen börjat med så stora bilder och lite text. Bilderna föreställer många gånger inte något vettigt. Idag hade de ett uppslag med en STOR SVART och BLÅ bild med en lyktstolpe i mitten... och så fortsätter bildsättningen i tidningen, dåliga- och för stora bilder. Vi har på fullaste allvar funderingar på att säga upp Nerikes Allehanda på grund av detta. Vi vill läsa tidningen, inte se dåliga bilder, för dåliga är MÅNGA av dem.

Å sedan då... när vi sopat mattan med melodikrysset och  föräldrarna åkt, jo då sätter vi igång med att montera skjutdörrar i arbetsrummet. SOM jag väntat på dessa. I 3,5 år har jag gått och mumlat över att det ser ut som om HELA rummet är en garderob. Nu är det slut med det och jag är himla nöjd.


 


Fast... det är inte det lättaste att montera en skena i taket när taket inte är rakt. Det diffar ca 2 cm från mitten av rummet till yttervägg. Då måste det in en liten kil, för annars faller yttersta dörren ur skenan och det är klart obra.

 








Nu go´vänner är det dags för mig att sluta sitta här och gå och hjälpa T. Hör hur han muttrar där ute på garageuppfarten när han står och slipar kilen som ska passas in. Måste ändå säga att han är fantastisk. Kikade lite på hans betyg i trä- och metallslöjd från grundskolan. T hade en 2:a i betyg. Då undrar jag i mitt stilla sinne... HUR DUKTIG VAR HAN/HON SOM HADE 5:a i betyg. För T är FANTASTISK med sin ynka pynka 2:a.
Hej hopp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...