söndag 1 juli 2012

Certifikatkvalitet


Vilken FANTASTISK helg. Den startade i fredags med en grillkväll tillsammans med P&T.

Vi fortsatte igår lördag med en HIMLA ROLIG, trevlig och GOD fest hos M och J som inte gick av för hackor. Jag ville inte att kvällen skulle ta slut, tack så djupt in i hjärtat innerligt för alla glada skratt och en härlig kväll. Tyvärr var T och jag de som lämnade festen först då vi skulle upp kl. 04.00 på söndag morgon.

Kl. 10.00 stod vi i hällande regn med Snyggingen i utställningsringen i Borås och det var Pappa Valdos ägare Rickard Berg som visade Åke. Eller... först sprang T ett varv med Snyggingen. Rickard kan juh liksom inte visa två vovvar samtidigt, men när det var den individuella bedömningen tog "farfar" över. Själv stod jag utanför ringen, väl insmord med grillkorv.





Domare var Jeanett Lemmeke och hennes utlåtande för Sutherlands For Your Pleasure alias Åke även kallad SnyggÅke var följande:
"Maskulin hane av utmärkt typ. Långsträckt huvud med fina linjer, paralella plan. Bra underkäke. Mandelformade mörka vackra ögon. Bra hals, manke, rygg. Något sluttande kors. Väl ansatt, väl buren svans. Bra förbröst samt bröstdjup. Tillräckligt vinklad fram och bak. Mycket bra päls. Höga runda fina tassar. Rör sig utmärkt. Välvisad, presenterad".

Detta innebar att SnyggÅke fick en ROSA LAPP, som det stod CERTIFIKATKVALITET på. Ett CK. *Hoppar och jublar*








SnyggÅke blev nr 2 i sin grupp. Det var en halvbror till honom som tog 1:a placering. GRATTIS önskar vi KID. En himla trevlig och stilig kille. En liten bruning.

Kid - SnyggÅkes halvbror som även han fick CK och en 1:a placering.

Sedan var det dags att "damma av" pappa Valdo för en visning av avelsgrupp. Rickard sa att det var länge sedan Valdo sprungit vänstervarvet, men det gick då rakt inte att se. Han var som en tonåring... Valdo alltså *Skrattar* i ringen och förde sig som den kung han är. Även här blev bedömningen KANONFIN.














På vägen hem stannade vi hos T; bror och svägerska och fikade. Här har vi ett...

STORT RUNGANDE GRATTIS
till Oskar som har blivit storebror till en liten prinsessa vid namn Lovisa. En liten skatt som jag ska skämma bort med rosa tyll, paljetter och volanger.

Sammantaget... en helg i full fart, ömsom sol ömsom regn. Massor av skratt, gott att äta, trevliga människor, CERTIFIKATKVALITET för SnyggÅke och en SKITTRÖTT matte.

Må gott... DET gör jag.



4 kommentarer:

  1. Riktigt snygg är han juh!!!! /marina n

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaaaaaaaaaaaaaaaaaa... *Hoppar och jublar* Äm *funderar lite* vem menar Du... SnyggÅke, Rickard eller T? Äsch... tre snygga killar, men bara EN av dem har papper på att han är snygg OCH rosa rosett.

      *KRAMAR om`na*

      Radera
  2. Hej på er! :-)
    Jo, SnyggÅke gör verkligen skäl för namnet, han är ju både ståtlig och snygg! Misstänker att det inte bara är yta utan att det är en väldigt klok hund också? Grattis till CK förresten!!
    Vi håller också på med hundar, maken är jaktprovsdomare och mycket handlar om jakthundar här i huset. Lustig nog är jag inte det minsta intresserad av jakt eller dylikt, men jag tycker om hundar...och karln;-)
    Vi har ju även en sheltie men han har aldrig gillat utställningar och det funkar inte på sådana här utställningar om inte hundarna står tjusigt stilla vid bedömning, domarna är ju så kinkiga:P Sheltiekillen är fin men får hålla sig hemma där han trivs bäst. Grattis ännu en gång till en snygg kille...SnyggÅke, jag gillar namnet:-)

    Kram Anna-Karin från Hälsingland du vet;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jamen HEJ HJÄRTAT... jisses vad kul att höra från DIG.
      Å tack så innerligt.

      Håller med att det inte fungerar om vovven gillar utställningar. Snyggingen gör liksom det... gillar att visa upp sig. Men vi har mycket träning bakom det också.

      Vore himla roligt om vi kunde träffas någon gång. Det var juh ett tag sedan.

      *KRAMAR om`na himla mycket*

      Radera

Kul att Du har lust att skriva några ord...