måndag 16 juli 2012

Knacka bort klinker


När vi flyttade till huset för snart fyra år sedan hade dåvarande ägarna nyligen lagt in klinker med värmeslingor i hallgolvet. Redan på visningen väste jag mellan tänderna till T, "DEN DÄR KLINKERN ÅKER UT. Jag vägrar ha en rosa klinker i hallen".
Redan första vintern vi bodde i huset gav värmeslingorna upp och i ärlighetens namn... Vi har inte saknat dem och nu gott folk - ÅKER KLINKERN UT, den terrakotta-rosa klinkern är snart ett minne blott. *Dansar runt stolen*

Då det blåser 16 sekundmeter ute och det är svårt för oss att åka till Paradiset i vår lilla båt, har vi botaniserat bland olika kakel - och klinkerfirmor i vår lilla stad. Vi hittade en firma som i veckan kan såga vårt kakel som vi ska ha till Paradiset och som även har en himla snygg klinker till vår hall.
Det visade sig att kaklet (45 x 90 cm) vi har i köket hemma och som vi även ska ha till Paradiset inte går att skära med vanlig kakelskärare. Det måste sågas med speciell klinga. Det fixar Per åt oss och då jag prutade på det arbetet får Per äta makaroner resten av veckan.
Så fort Per har sågat, åker vi och kaklar i Paradiset.





Nu hör jag T och Snyggingen på trappen. De har varit ute och gjort toalett... inte T... jo, T har varit ute med Snyggingen, men det är Snyggingen som gjort toalett, hoppas jag.
Nu fortsätter klinkerknackningen.

Må gott



4 kommentarer:

  1. Bort med det fula bara! Bort, bort! Man ska trivas hemma, så är det bara ;-).

    Kram på dig, du snälla människa!

    SvaraRadera
    Svar
    1. *SKRATTAR* En som FÖRSTÅR mig... Det är många som sagt att golvet är fint och ligger bra där det ligger... men jag AVSKYR det. Nu är hälften bortknackat och jag är överlycklig.

      *KRAMAR om`na'

      Radera
  2. Des travaux en cours qui vont aboutir certainement à une réussite.

    Gros bisous à vous.

    SvaraRadera
    Svar
    1. C'est un lourd travail pour supprimer le vieux plancher, mais maintenant la moitié disparu et c' est amusant.

      Radera

Kul att Du har lust att skriva några ord...