tisdag 17 juli 2012

När rutorna skallrar

Det blev inget "knacka klinker" idag. Vi fick Paradisnoja och packade kylväskan med mat, bagen med verktyg och Snyggingen i bilen och styrde söderöver mot Paradiset.
När vi kom fram ÖSREGNADE det, men vi var ihärdiga och drog på oss regnkläder och for över sjön. Det var vindstilla och vi blev DYBLÖTA där regnkläderna inte täckte våra kroppar.
Precis när vi steg iland, började åskan mullra och blixtarna fara över himlen. Det är mäktigt att sitta i Paradiset när väderleken har slagit sig i slang med Tor och hans hammare. Vi är inte så himla uppkäftiga där vi sitter och rutorna skallrar. Snyggingen - han bryr sig inte det minsta. Idag låg han och moffade på en tjursnopp när Tor for som bäst över himlavalvet.




Efter någon timma avstannade renget och mullret och SOLEN kom fram. Det ångade från marken och båtar for ut på sjön. Det nappar visst bättre efter ett sådan häringa väder.




"Farfars garderob" är under uppbyggnad. Eller rättare sagt, en stapel med köksskåp är placerad där farfars garderob en gång var, därför får köksskåpsstapeln heta "farfars garderob".




Det saknades 16 cm mellan skåpens slut och taket (det är tre meter i takhöjd) och där spikades en liten rad med pärlspont som vi sparat efter en väggrivning. Nu ska även sidorna kläs in med panel och slutligen en taklist ska rama in. Luckor... jarå det kommer. Snygga, släta och blanka. Det är så mycket panel i stugan att en lucka med spröjs blir FÖR MYCKET.







Nu... allsång på Skansen och dela en pizza med T. DET är en bra tisdagkväll.

Må gott... JÄTTEGOTT.

2 kommentarer:

  1. Jisses vilket oväder... tur att ni har en snygging som tar det hela med ro och sysselsätter sig med annat. Typ tuggar snopp. ;)

    Själv håller jag också på att måla... bord och en stol som påminner om er. Älskar sådana där pinnstolar, de är så fina! Antar att er blir svart, eller?

    Ha det gott och fint gumsan!
    Jag hoppas att ni får en trivsam dag!
    Själv ska ska jag väcka "de mina" och sedan fortsätta att måla!

    PUSS♥ och kärlek från andra sidan skogen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hejsan hjärtat...

      Näe... stolarna ska bli vita. Det är enbart soffan som ska bli färgglatt svart *NÖJD* Har fem sådana där stolar som ska få sig en omgång med den vita färgen. Soffan... snart klar...bara locket kvar att måla.

      Idag... blir det att knacka klinker. Kan inte ha halva hallen knackad.

      *KRAMAR om himla mycket*

      Radera

Kul att Du har lust att skriva några ord...