torsdag 12 juli 2012

Färgglatt svart

Jag går från ytterligheter... Då mitt liv i många år bland annat bestått i att jobba med färg, att analysera och förstå färgernas betydelse, att blanda färg och att bedöma färg, att välja färg, undervisa om färger och att njuta av färger, så har vårt hem de senaste åren varit väldigt vitt. Jag har inte orkat med färger när jag kommer hem. Behöver lugn och ro... MEN nu attan, har jag hittat SVART. Det kallar jag att pendla mellan ytterligeheter.

Igår fick jag en fantastisk svart kjol och blus av min mamma... i siden. Kjolen är i riktigt tung siden och blusen är i så lätt sidentyg att den nästan inte känns. Det är gamla handsydda kläder, som nästan inte håller att ta på och jag ska ha dem till prydnad. Så himla vackert.

 























Här även börjat måla möbler svarta... Ett bord vi ska ha bredvid en SVART soffa i trädgården. En fin liten soffa som min pappa fixat åt oss och som fick bli med oss hem igår tillsammans med kjolen och blusen.












Idag... bestämde vi vid 11-snåret att åka till Paradiset och vi fick med oss bästa J, några penslar och en burk med SVART färg. Satte J på att måla om en blå pall till... SVART. -Färgglatt, sa J och skrattade. -Nu är Du bra modig som inte bara har vitt, fortsatte hon.


 


Stolarna i bakgrunden ska bli... håll i Er... VITA. Kan inte frångå säkra kort. MEN den röda kökssoffan, målades idag... SVART och jag fick ångest. -Tänk om det blir att se ut som en stor svart "blurr" i rummet, mumlade jag och J skrattade. Fick senare ett SMS från sonen som skrev "Mamma, svart är min älsklingsfärg" Misstänker att J, messat honom och berättat om min förvirring och mitt mumel om att måla om soffan till vit och att hon ansåg att jag behöver allt stöd jag kan få i min förvirring från de vita nyanserna.




Jo... en vit bänkskiva har vi allt fått dit också... i "verkstan" i Paradiset. Nu saknas bara luckor, men det får bli en senare historia.




Snyggingen var nöjd... Nästan HELA flocken samlad. Bara "lillhusse" som är ute och flänger och inte med oss i Paradiset. Han passade på att lägga sig bredvid J och sola ett tag. Där ute låg de idag i strålande sol och runt oss hördes åskan mullra och vi såg regnskyar på fastland. Vi fick under dagen endast några få ynkapynka droppar...













Nu... dags för natten...

Må gott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att Du har lust att skriva några ord...